Ny ögonläkare igen…

Eftersom vi inte hört av Danderyds ögonklinik och att jag inte känner något förtroende för Agneta som tog över efter Pia ringde jag dit. Mycket riktigt den anteckning som hon gjort på mina barn var att de skulle genutredas och att det kan ta månader…inget om någon uppföljning. Sköterskan var däremot väldigt tillmötesgående och pratade med Gunnar, den ögonläkare som vi stod i kö till och han ville träffa båda barnen omgående. Först kände jag mig tveksam till att dottern skulle undersökas igen då hon redan blivit avskriven så sent som innan jul men sedan insåg jag att det bara fanns fördelar med att man återigen sammankopplar deras journaler.

Gunnar var väldigt bra, lugn och fin med båda barnen. Han gav också raka och vänliga svar på mina frågor. Jag har absolut rätten att välja läkare och ville jag ha Ying till mina barn eller kanske Pia erbjöd han sig att hjälpa oss. Han skrev också ett intyg till Försäkringskassan eftersom jag vill söka ett ”förhandsbeslut” för LSS (Lagen om Särskilt Stöd) vilket innebär att jag får ta vård av barn trots att sonen fyllt 12 och att jag har rätt att ta ut betalda kontaktdagar för läkarbesök och föräldrautbildning.

Vi kom överens om återbesök en gång om året eftersom vi redan går varje halvår på Syncentralen och det känns bra. Det som inte kändes lika bra var att jag såg att Gunnar ansåg att synskärpan var 0,16 och inte 0,20 som man tycker på Syncentralen. Om det är en försämring eller bara olika sätt att tolka resultaten vet jag inte. De gör ju mer tester på Syncentralen än bara syntavlan som man gör på Danderyd.

Dottern blev avskriven även av Gunnar. Hon har tillräckligt bra syn för att inte behöva komma tillbaka om vi inte märker en försämring. Känns som en otrolig lättnad men oron finns ju där i bakhuvudet ändå…

Comments (2)

Fanny Davidssonapril 15th, 2013 at 8:41

Ying rekommenderas! :D Superengagerad i sina patienter.

hellsannapril 15th, 2013 at 11:24

Jag vet hon gjorde ERG och VPn på honom men hon arbetar egentligen inte med barn men det borde inte vara ett problem.
Vi tänker ge Gunnar en chans till men märker vi att sonens ögon blir sämre vill jag ha Ying som ändå anses som landets bästa.

Leave a comment

Your comment