Segway en riktig succé…

Under sportlovets sista dag tog jag killarna, min son och bästa vännernas son med till Frihamnen för att köra Segway. Trots att vi planerat det redan dagen innan flippade sonen ut när vi skulle åka. Han blev arg, sur och sölade så mycket han bara kunde. Det gjorde ont i hjärtat eftersom jag förstod precis varför han våndades. Ny miljö, ny aktivitet, nya människor, tänk om jag gör bort mig, tänk om någon märker hur dåligt jag ser ja det poppar upp så många funderingar och oron blir inte hanterbar för honom. Det är då det känns så fruktansvärt svårt att vara helt iskall och tvinga honom att ta sig samman och åka med. Jag får intala mig hela tiden hur kul han kommer att ha det när han väl är där, att det är ett måste för att han ska utvecklas till en självständig individ.

I bilen poppade han hög musik vilket gjorde honom på bättre humör och väl framme vid lokalen verkade han förväntansfull. Det blev ju inte sämre av att vi var helt ensamma på Segwaybanan. Efter en snabb genomgång var det dags att kliva upp på fordonen och det var länge sedan jag har sett honom så lycklig. En Segway drivs av gyroteknik där balans och kroppshållningen styr hur du kör vilket han inte hade några som helst problem med. Det tog inte lång stund förrän killarna körde slalom, bakåt och gjorde piruetter. Under första passet blev det lite stressigt eftersom jag ville dels hinna med att köra själv men även att fota och filma killarna. Efter 30 minuter hade jag två lyckliga killar som absolut ville köra mer så det vara bara att betala för ytterligare en halvtimma. Jag njöt av att se sonen fara fram och tårarna var inte långt borta så lycklig kände jag mig. När ägaren sedan bestämde sig för att bjuda killarna på en sista körning satte jag mig i lugn och ro med en kopp te och lite choklad och bara njöt.

Det första sonen sa efter körningen var att ”vi ska hit i morgon också och vi ska köpa en Segway”. Jag vågade inte berätta att jag haft ett långt samtal med ägaren där jag fått veta att en Segway klassas som en cykel vilket gjorde mig hoppfull. Eftersom sonen antagligen aldrig kommer att få köra moped är ju Segway ett alternativ värt att fundera över. Nu kan jag lägga till Segway till listan på aktiviteter som sonen tycker är roligt och listan behöver bli längre…

Leave a comment

Your comment